TOP
Image Alt

teresa díaz guzmán

Nit de Cap d’Any

Aunque sea castellano parlante, en mi memoria lingüística más antigua están grabadas palabras y expresiones en una altra llengua que també és meua. Aquesta llengua, l’he sentida a ma casa sempre i encara que a mi no m’animaven a parlar-la, l’aprenia. Ja de gran, em vaig haver d’esforçar per adquirir la fluidessa que em mancava i en un treball on molts companys utilitzaven el valencià, vaig assolir-la. Y aun así, cuando me cabreo he de pasarme al español: ésa es la verdadera prueba de fuego en el dominio de un idioma.

Cuando queda sólo un día para el cambio de año, me da por hacer balance del que termina y propósitos para el que comienza. Recorde una pregunta que ens varen fer l’any de COU: «què és allò que els castellans donen i els catalans fan». No donaré la resposta però eixos matissos entre llengües m’encissen des d’aleshores.

Una altra diferència  
La fiesta de Nochevieja o Fin de Año es para los castellano parlantes un fin de ciclo, un punto final, el momento del balance. Pel contrari, els valencians celebrem la Nit de Cap d’Any, l’inici d’un nou cicle de 366 dies on treballar per fer realitat els nostres somnis. Molt més màgica la construcció en català, així que… Feliç 2016!

Siéntete libre de descargar esta imagen y usarla para felicitar el año que comienza.

td felicesfiestas

Pots, lliurement, descarregar aquesta imatge i fer-la servir per felicitar l’any vinent.

bones festes

Post a Comment